Uitsmijters '55 Nieuws 

Uitsmijters'55 verhuist pas in 2021

Honk- en softbalvereniging Uitsmijters'55 wil op de nieuwe locatie aan de Maardijk in Almelo eigen kleedkamers en een clubhuis neerzetten. De gekoppelde units met twee kleedruimtes en een kantine komen bij de nieuwe entree van het terrein. De vergunning voor de units wordt binnenkort bij de gemeente aangevraagd.
(Tubantia 29-0702020: Henk van Schuppen)
  
 a303530009i0009 max1024x

DE DRAINAGE IS DE AFGELOPEN WEKEN AANGELEGD OP HET NIEUWE HONKBALVELD.

De andere optie om deze voorzieningen bij de bebouwing van 'buurman' voetbalclub La Première te betrekken is losgelaten. "We hebben beide opties onderzocht", zegt Uitsmijters-bestuurslid Leo van Raaij. "We konden ook twee oude kleedkamers van La Première opknappen en een bestuursgedeelte verbouwen, maar dit gaat behoorlijk in de papieren lopen. We kiezen dan liever voor eigen units, die voor ons worden gemaakt, gekoppeld en ingericht. Het wordt geen paleis. We zijn een kleine vereniging met een beperkt budget. Maar op deze manier krijgen wij een volwaardige accommodatie die aan alle eisen voldoet. "
Vertraging door corona
Er wordt de laatste weken hard gewerkt aan het nieuwe honk- en softbalcomplex, dat dus komt op het voormalige tweede veld van La Première. De drainage is gelegd en het gras is ingezaaid. De volgende stappen zijn de aanleg van het gravel en de plaatsing van de hekken. Ook de ontsluiting op het gedeelte van de Maardijk tussen de Jan Steenstraat en de Koedijk moet er nog komen. Maar de verhuizing is een jaar uitgesteld. De club zal er pas volgend jaar neerstrijken.

Van Raaij: "Corona heeft voor de nodige vertraging gezorgd. De gemeente had het ook druk met andere dingen. We zouden eigenlijk al aan de Maardijk moeten zitten. Maar de ingebruikname is een jaar doorgeschoven. Wij zijn een vereniging voor de zomersport. Ons seizoen begint in april en loopt door tot oktober. Ons seizoen is over een paar maanden al afgelopen. Het heeft geen zin om nu nog met stoom en kokend water te verhuizen. De urgentie is er niet meer."

Alle tijd
Voordeel van het uitstel is dat de vereniging alle tijd heeft voor de bouw en inrichting van de kleedkamers en het clubgebouw.

Van Raaij: "We hopen dat de units in het najaar kunnen worden geplaatst. Dan hebben we de wintermaanden voor de afwerking en de inrichting. Ik ga ervan uit dat we in april 2021 ons nieuwe complex definitief en volledig in gebruik kunnen nemen."

Uitsmijters'55 telt zo'n zestig leden. De club heeft drie honkbalteams in de competitie plus een gemengd recreatief softbalteam. De vereniging zetelt al sinds jaar en dag op sportcomplex Het Maatveld waar ooit ook voetbalclub DVO en atletiekvereniging Sisu waren ondergebracht. Uitsmijters'55 is de laatste club die Het Maatveld de rug toekeert.

Informatie competitiestart 1 juli.

knbsb logo jpg.jpg 400x225 q85 crop subsampling 2 upscale

 Op woensdag 24 juni maakte minister-president Rutte bekend dat vanaf 1 juli weer zonder restricties mag worden gesport. Een resultaat waar Algemeen Directeur van de KNBSB Stefaan Eskes na een intensieve lobby bij NOC*NSF een het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erg blij mee is: “We hebben als honkbal- en softbalsport een zware periode achter de rug, maar we zijn blij dat de door ons voorgestelde versoepelingen deze week door de overheid zijn doorgevoerd. Voor onze verenigingen en leden is het een ontzettende opluchting dat we weer mogen beginnen. Let’s play ball!”

Het betekent dat we vanaf 1 juli weer wedstrijden mogen spelen en de competities kunnen starten. De afgelopen weken hebben wij gewerkt aan de protocollen voor honkbal en softbal. In dit bericht vindt u meer informatie over die protocollen en hoe wij de competities gaan opstarten.

"Veilig Sporten" bij Uitsmijters '55

sportverenigingen vs coronavirus.708x0Naar aanleiding van het recente regeringsbesluit mogen ook spelers in leeftijd 12-18+ jaar weer de training hervatten, wel met inachtneming van de 1.5 meter afstand.

Helaas is het spelen van competitiewedstrijden voorlopig nog uitgesteld tot 1 september. De KNBSB maakt zich sterk, omdat we een zomersport zijn, en probeert een uitzondering voor zomersporten te krijgen d.w.z. misschien dat wij onze competitie eerder kunnen/mogen starten.

Het volgende regels zijn nu voor de verschillende leeftijdscategorien van toepassing.

 1. Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
 2. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
 3. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
 4. Met ingang van 11 mei mogen sporters uit de groep 19+ buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
 5. Officiële wedstrijden en competities zijn tot 1 september niet mogelijk. Onderlinge (club) trainingswedstrijdjes/potjes zijn mogelijk. Hierbij dient de 1,5 meter maatregel in acht genomen te worden.

Protocol voor honkbal- en softbalsport

Om de versoepelde maatregelen binnen verenigingen te kunnen invoeren, is een sportprotocol ontwikkeld. Naar aanleiding van de verdere versoepeling aangekondigd op 6 mei is het sportprotocol aangepast.

Het sportprotocol bestaat uit twee delen. Het generieke deel is opgesteld door de Vereniging Sport & Gemeenten (VSG) en NOC*NSF, met medewerking van diverse sportbonden waaronder de KNBSB. Als aanvulling op dat generieke deel heeft de KNBSB enkele specifieke punten voor de honkbal- en softbalsport opgesteld.

 1. Generiek protocol Verantwoord sporten (alle leeftijden)
 2. Specifieke aanvullingen voor de honkbal- en softbalsport, versie 8 mei 2020

Richtlijnen Uitsmijters '55

Uitgaande van bovenstaande protocol heeft Uitesmijters '55 voor de jeugd de volgende regels opgesteld:

 • Houdt 1.5 mtr afstand van trainer(s)
 • Houdt 1.5 mtr afstand van elkaar (leeftijd 12-18 jaar )
 • We maken geen gebruik van Kantine / Kleedkamers / Dug outs
 • Gebruik alleen je eigen handschoen/knuppel/helm – dus niet (uit)-lenen
 • Eigen bidon/fles duidelijk voorzien met jouw naam
 • Gebruik materialen van de club alleen na overleg met trainer + materialen worden separaat gelegd ( sla dan zoveel mogelijk met slaghandschoen)
 • Handdoek meenemen ( voor + na training verplicht handen wassen )
 • Niemand verlaat zonder toestemming het veld
 • Ouders brengen/halen kids – wees verstandig en houdt afstand tot elkaar
 • Alle eigen materialen zijn duidelijk voorzien met jouw naam
 • We leggen eigen spullen netjes bij elkaar ( niet gooien met spullen )

Beste honkballers, softballers, recreanten en fans van Uitsmijters '55

Inmiddels zijn er al weer vier weken verstreken sinds de maatregelen als gevolg van de coronacrisis ons het sporten nagenoeg onmogelijk maakten. De gevolgen zijn ingrijpend, ook voor Uitsmijters’55: voorlopig geen competitie en geen trainingen. De KNBSB heeft hierover enkele berichten laten verschijnen, die u ook in deze nieuwsbrief aantreft.
Voor specifiek onze vereniging kunnen wij ons voorstellen dat u zich afvraagt wat dit betekent voor de realisatie van onze nieuwe accommodatie aan de Maardijk. Welnu, wij hebben geen reden aan te nemen dat de aanleg niet door zou kunnen gaan. De gemeente communiceert ook dat ze graag voortgang wil boeken.
Wat wel in het gedrang komt, is ons geplande scholentoernooi bij de opening van ons nieuwe veld. Dat zal hoe dan ook een jaartje uitgesteld moeten worden. Dat neemt niet weg dat het bestuur er alle vertrouwen in heeft dat na de zomer een mooie nieuwe accommodatie op ons ligt te wachten. In hoeverre wij er dan ondanks de coronacrisis ook daadwerkelijk gebruik van kunnen maken, zal de toekomst leren…

Bestuur Uitsmijters’55

u55 logo
 

Bericht van KNBSB Bestuur inzake coronacrisis

Hier even een kort bericht vanuit het Bondsbestuur in deze bijzondere en onwerkelijke tijden. Het is allemaal razendsnel gegaan. Van een verweg-virus uit een onbekende stad in China, naar een pandemie met grote gevolgen voor heel Nederland. In eerste instantie spannend nieuws, maar nu het zo dichtbij is gekomen maken we ons natuurlijk allemaal grote zorgen. Die zorgen hebben wij zelf ook; bijvoorbeeld om onze ouders, waarvan we juist nu afstand moeten houden terwijl we ze zo graag een knuffel willen geven en geruststellen. Of om onze vrienden en familie, zorgen om hun gezondheid of omdat ze hun inkomen zien teruglopen.

De impact van het coronavirus is heel groot en raakt ons allemaal. We moeten er met z’n allen alles aan doen de verspreiding van dit virus zoveel mogelijk te vertragen zodat onze zorgverleners het aankunnen. Daarvoor zijn ook ingrijpende maatregelen ingevoerd waar we ons zo goed mogelijk aan moeten houden. Deze maatregelen raken onze sporten en sporters vol. 

Voor jullie als verenigingen is het een zware tijd. Naast onzekerheid over de gezondheid van bestuur, vrijwilligers en leden is er ook zorg over de financiële continuïteit als gevolg van minder inkomsten. Onze collega’s van het Bondsbureau zijn druk bezig om alternatieve oplossingen te bedenken om, zodra het weer kan, de competitie zo snel en zinvol mogelijk op te starten. Maar veiligheid boven alles, we gaan pas starten als het ook echt kan.

Nu alle nationale team-programma’s tot nader order stilgelegd zijn, moeten we ook aan de topsportkant improviseren en is het behelpen. Dat is niet altijd even makkelijk. Van Technisch Directeur Tjerk Smeets begrepen we dat er knap werk is geleverd om alle spelers te voorzien van programma’s waarmee ze thuis (zo goed en kwaad als het kan) honkbal- en softbalfit kunnen blijven. Heel veel meer kunnen we nu niet doen.

Met alle afgelastingen in de sportwereld snappen wij dat het lastig is om gefocust te blijven. Er zijn nog veel onzekerheden. Je weet immers niet wanneer je weer lekker het veld op kan en op welk toernooi of competitie je jezelf moet voorbereiden.

Het is, kortom, nu even aanpassen. Het belangrijkste is dat je goed voor jezelf zorgt, voor naasten, voor dierbaren en voor elkaar. Houd elkaar goed in de gaten, houd contact (op afstand) en help elkaar waar nodig. 

Take care en stay safe.
 

KNBSB: impact op honkbal en softbalcompetities

Update april 2020

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en een onhoudbare druk op de zorg te voorkomen heeft de overheid gisteren (31 maart 2020) bestaande maatregelen verlengd. Zo is onder andere bepaald dat alle sportaccommodaties zeker tot en met 28 april gesloten moeten blijven. Het gevolg hiervan is dat de KNBSB alle competitiewedstrijden tot en met 19 mei annuleert. Deze datum is het gevolg van onze eerder gecommuniceerde maatregel na het vrijgeven van de sportaccommodaties een voorbereidingsperiode van drie weken aan te houden. Hieronder leest u meer over het uitstel van de start van onze competities.

De KNBSB staat volledig achter deze beslissing en hoopt dat met het voortzetten van de maatregelen de coronacrisis zo snel mogelijk onder controle wordt gekregen, zodat wij zo snel mogelijk weer de honkbal en softbalvelden op kunnen.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF, laat in een persbericht het volgende weten: “Goed dat het kabinet voor de komende weken duidelijkheid heeft gegeven. Ook wij zien de noodzaak in van het volhouden van deze maatregelen. Iedere dag zien we dat er meer slachtoffers zijn van het virus en dat de druk op ons zorgstelsel steeds maar toeneemt. In deze uitzonderlijke tijden zijn uitzonderlijke maatregelen nodig. De sport zet zich van harte in om deze crisis te bezweren. Wij doen een beroep op alle sportclubs en hun leden om juist in deze tijd solidair te zijn. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we na afloop van deze crisis nog steeds volop gebruik kunnen maken van onze unieke Nederlandse sportinfrastructuur.”

De KNBSB sluit zich volledig aan bij deze woorden. De intentie voor dit seizoen blijft, ook na de verlenging van de maatregelen, hetzelfde: wij willen graag zo veel mogelijk wedstrijden spelen en zoveel mogelijk sportplezier beleven in 2020.

In de week vóór 28 april beoordeelt de overheid wat er voor de periode daarna nodig is. De KNBSB geeft op basis van die beoordeling ofwel een go voor de start van de competities of stelt de competitiestart wederom uit. Deze week neemt de afdeling Competitiezaken contact op met de verenigingen om een inventarisatie te doen welke wensen er bij de verenigingen leven voor de opzet van de competities wanneer deze weer van start mogen gaan.
 

Gevolgen honkbal- en softbalcompetities

Het honkbal- en softbalseizoen 2020 staat voor de deur. De voorbereidingsperiode van alle teams zou nu in volle gang moeten zijn. Echter, de wereld is op dit moment in de greep van het coronavirus en Nederland niet in het minst. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Alle sportaccommodaties zijn gesloten, alle sportactiviteiten zijn uitgesteld en dus liggen alle sportverenigingen stil. De overheid heeft besloten dat tot en met 28 april niet mag worden getraind of gespeeld. De vraag is of de maatregelen na die tijd aanhouden en/of wellicht worden verlicht/aangescherpt. Dit is direct van invloed op ons maatschappelijk functioneren en, als (bescheiden) onderdeel daarvan, dus ook op onze honkbal- en softbalcompetities.
 

Benodigde voorbereidingstijd voor start competities

De KNBSB houdt voor de start van onze competities altijd rekening met een voorbereidingstijd van circa drie weken die de selecties/teams nodig hebben om wedstrijdfit te worden en verantwoord aan het seizoen te kunnen beginnen. Dat betekent dat de honkbal- en softbalcompetities niet direct kunnen starten als de overheid de sport weer vrijgeeft, na 28 april of welk ander moment daarna.
 

Wedstrijden eerste competitieweken afgelast

Met bovenstaande rekening houdend betekent dit dat de geplande wedstrijden tot en met dinsdag 19 mei worden afgelast en in Sportlink de status “afgelast door bond” toegewezen krijgen, zodat dit ook voor iedereen zichtbaar wordt in de KNBSB Competitie-app en op de KNBSB-site.
 

Scenario’s

De KNBSB houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus uiteraard nauwlettend in de gaten. De afdeling Competitiezaken werkt momenteel aan scenario’s hoe de ‘afgelaste’ competitiewedstrijden in te halen óf de competities een andere vorm te geven na de periode dat de overheid de sport weer vrijgeeft. Vanwege de onzekerheid en onduidelijkheid, is het erg lastig daar nu al iets concreets over te zeggen.
 

Contributie

Het is even niet anders. Je bent lid van een vereniging maar sportpark is gesloten en je mag nu niet softballen en honkballen. Hoe zit het dan met je contributie? 

Natuurlijk heeft iedereen begrip voor de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, want onze gezondheid staat voorop. Jouw vereniging staat voor grote uitdagingen, want vaste lasten voor bijvoorbeeld huur en veldonderhoud lopen ondanks de crisis gewoon door. Juist daarom is het belangrijk om achter jouw vereniging te staan. Een vereniging is van en voor de leden: je moet het samen doen. 

Steun je vereniging daarom in deze tijden en wees solidair, betaal je contributie. Daarmee draag je bij aan de continuïteit van de vereniging, zodat je straks als de situatie het toelaat, je weer kunt honkballen en softballen bij jouw eigen club!
 

Coronavirus en sport: veelgestelde vragenIedereen in Nederland wordt door de maatregelen ter bestrijding van het corona-virus geraakt, zo ook de sport. Hieronder een bericht van NOC*NSF, met daarin ook een link naar veelgestelde vragen, de lijst wordt steeds geüpdatet.
 

Tekst NOC*NSF:

Iedereen draagt op zijn of haar eigen wijze bij aan het zoveel mogelijk indammen en vertragen van de verspreiding van dit virus zodat we met zijn allen de mensen die een groter risico lopen zo veel mogelijk afschermen. Sporters, trainers, coaches, zzp-ers, clubs, bonden en ook andere sportaanbieders hebben van de ene dag op de andere dag hun activiteiten moeten staken. Vaak met grote financiële gevolgen.


Beroep op solidariteit

Terecht doet de overheid, gevolgd door vrijwel alle maatschappelijke organisaties, een beroep op ons allen om solidair te zijn. We merken dat er binnen de sport ook grote bereidheid is om de negatieve gevolgen van deze noodzakelijke maatregelen samen te dragen. De solidariteit is groot.

Het is goed om te zien dat om ons heen bij de verschillende overheden hard gewerkt wordt aan het voorkomen van te grote negatieve gevolgen van de genomen maatregelen.

NOC*NSF is samen met de sportbonden in gesprek met de rijksoverheid en de gemeenten om te bezien hoe de nu door hen gecreëerde noodmaatregelen en noodfondsen er aan kunnen bijdragen dat de sport in Nederland ook na deze crisis haar grote maatschappelijke functie weer snel op kan pakken.
 

Veelgestelde vragen

Bij NOC*NSF komen veel vragen binnen over het coronavirus en sport, daarom is er een lijst met veelgestelde vragen opgesteld.

CoronavirusCoronavirus.jpg

In verband met de eerder aangekondigde maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan en de daarbij horende maatregel dat alle sportclubs in Nederland dicht moeten, zijn uiteraard ook alle trainingen en eventuele oefenwedstrijden van U55 geannuleerd tot in ieder geval 6 april 2020.

u55 logoLAP logo

Uitsmijters’55 en AVC La Première samen op sportpark Ossenkoppelerhoek

ALMELO - De honk- en softbalvereniging Uitsmijters’55 keert terug binnen de stadsgrenzen van Almelo. Unaniem stemde de gemeenteraad dinsdagavond in met het verhuizingsplan naar sportpark Ossenkoppelerhoek. Daar wordt Uitsmijters’55 de buurman van voetbalclub AVC La Première, dat een kunstgrasveld krijgt.Met de verhuizing van sportpark ’t Maatveld naar de Ossenkoppelerhoek komt een eind aan een jarenlange zoektocht naar een nieuwe accommodatie voor Uitsmijters’55. Die begon in feite al in 1975, toen het toenmalige bestuur bij de gemeente Almelo aandrong op een plek binnen de stadsgrenzen, onder meer vanwege de excentrische ligging van ’t Maatveld. Uitsmijters’55 was in 1964 verhuist van Het Sportpark naar ’t Maatveld.In 2011 kreeg de club nog van het college van burgemeester en wethouders te horen dat er helemaal geen plek meer zou zijn voor honkbal in Almelo. Protest, vasthoudendheid, steun van de gemeenteraad en daadkrachtig optreden van wethouder Arjen Maathuis leidden dinsdagavond tot een historisch besluit. De instemming van de gemeenteraad met het herinrichtingsplan betekent dat voor AVC La Première een kunstgrasveld wordt aangelegd. Deze club moet immers inschikken om de aanleg van het honkbalveld mogelijk te maken.Uitsmijters’55 is blij met de gastvrije houding van La Première. Samen met de voetbalclub wordt gezocht naar een goede oplossing voor kleedkamers en kantine voor de honkbalvereniging. De gesprekken daarover kunnen nu concreet gemaakt worden. Uitsmijters’55 en La Première waren immers al sinds 2016 in gesprek, maar moesten wachten op een definitief besluit van de gemeenteraad.Dat besluit ligt er nu. Voor Uitsmijters’55 betekent de verhuizing een enorme impuls. Voor La Première een oplossing voor de al jaren bestaande (water)problemen met het hoofdveld.

U55 tubantia2ALMELO - De beoogde verhuizing van honk- en softbalclub Uitsmijters '55 naar het terrein van voetbalclub La Première (LAP) op  sportpark Ossenkoppelerhoek is nog niet in kannen en kruiken.

Dat bleek in een politiek beraad over deze slepende kwestie. Op verzoek van enkele fracties (LAS en CDA) worden de financiële aspecten, nog een keer onder de loep genomen door een onafhankelijk bureau. Daarbij wordt ook gekeken wat een verhuizing naar het DRC-terrein in De Riet zou kosten. Wethouder Arjen Maathuis (sportzaken) - voorstander van verhuizing naar LAP - zegde toe dat het onderzoek snel wordt uitgevoerd.

Bestuurslid Leo van Raaij van Uitsmijters '55 toonde zich na afloop van de vergadering optimistisch. „De raad heeft aangegeven achter een verhuizing te staan.” Momenteel is de club gehuisvest op het wat afgelegen Maatveld.

Artikel uit dagblad Tubantia (incl foto) - 

U55 tubantia1ALMELO - Na jarenlange onzekerheid lijkt er een oplossing te komen voor de accommodatieproblemen van Uitsmijters'55. De honk- en softbalclub verhuist waarschijnlijk naar het terrein van La Première. De voetballers krijgen kunstgras.

Het hoofdveld van La Première, op sportpark Ossenkoppelerhoek, is zo slecht dat de grasmat vervangen moet worden. Als dat gebeurt door kunstgras, ontstaat er op het complex ruimte voor Uitsmijters. Het betekent een doorbraak in een slepende kwestie.

Uitsmijters zit nu op sportpark 't Maatveld. Eerder moesten de honkballers daar vertrekken van de gemeente. Later konden ze blijven, maar toen had de club zijn zinnen al op een verplaatsing gezet. De ligging van het huidige honk- en softbalveld, op behoorlijke afstand van de stad, is namelijk lang niet optimaal. Dat komt met name de aanwas van jeugdleden niet ten goede.

Clubgebouw
Met een verhuizing naar Ossenkoppelerhoek is dat probleem opgelost. Het plan dat de gemeente in samenspraak met Uitsmijters en La Première opstelde, ziet er als volgt uit: een honkbalveld voor Uitsmijters op de plek waar nu twee trainingsvelden liggen en kunstgras op het hoofdveld. Daarbij gaan de honkballers gebruikmaken van een deel van het clubgebouw en de kleedkamers van de voetballers.

‘Verrijking voor de stad’
Dat komt in grote lijnen overeen met het plan dat de honkballers, na overleg met La Première, in het verleden zelf hebben geopperd. Bestuurslid Leo van Raaij van Uitsmijters is vanzelfsprekend in zijn nopjes dat er na zeven jaar een einde lijkt te komen aan huisvestingsproblemen. "Een verhuizing naar Ossenkoppelerhoek is de beste oplossing. We zitten dan dichter bij de stad en kunnen ervoor zorgen dat de honk- en softbalsport voor jong en oud toegankelijk blijft."

Hij kwalificeert het plan als een 'verrijking' voor de stad. "Want honk- en softbal kun je niet overal spelen. Het is in die zin heel mooi dat het behouden blijft voor Almelo." Het toekomstperspectief, dat volgens het bestuurslid op 't Maatveld ontbreekt, is er nu. "Het ziet er nu goed uit", zegt Van Raaij. Hij juicht echter nog niet te hard. "Want de gemeenteraad moet er nog wel mee instemmen. In het verleden heeft de raad ons altijd gesteund. Uit oogpunt van behoorlijk bestuur mag je verwachten dat 't goed komt. Maar het is nog geen gelopen koers.''

Win-winsituatie
Ook La Première ziet het helemaal zitten. Bestuurslid technische zaken Björn Gieske: "Het is een hartstikke goed plan. We zijn heel blij met kunstgras, want ons huidige veld is heel slecht. Een win-winsituatie dus." Over medegebruik van clubhuis en kleedkamers door Uitsmijters: "Daar komen we wel uit. We hebben er al over gesproken. Niets houdt ons tegen."

Investering
De verhuizing vergt een investering van circa zes ton, bestaande uit aanleg van een kunstgrasveld voor La Première (350.000 euro) en een omheind honk- en softbalveld (250.000 euro). Het kunstgras kan voor een aanzienlijk deel betaald worden met geld dat voor onderhoud was gereserveerd. Voor het nieuwe veld van Uitsmijters heeft de gemeenteraad eerder 250.000 euro opzij gelegd. Het plan houdt tevens in dat de profs van Heracles straks niet meer bij La Première op natuurgras kunnen trainen. Dat zal voortaan gebeuren bij buurvereniging Oranje Nassau.

De gemeenteraad buigt zich dinsdagavond 22 januari over het plan.

Artikel uit dagblad Tubantia (incl foto) - 

Sportkampioenen

Sportkampioenen 2018Sportkampioenen uit de omgeving Almelo werden gistermiddag toegejuicht voor hun prestatie. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse kampioenenparade in de rust van het eredivisieduel Heracles- FC Groningen.

Tijdens de kampioenenparade zijn teams en individuele sporters die het afgelopen seizoen kampioen zijn geworden in het zonnetje gezet. Hieraan deden onder andere jeugdteams van AVC Heracles, A.T.T.V. Blauw-Wit Almelo en CKV Achilles mee.

Zo'n 350 sporters lieden zodoende een ereronde door het Polman Stadion. Even daarvoor werden de kampioenen ook al bij de nabijgelegen sporthal IISPA gehuldigd. Hierbij is ook een groepsfoto gemaakt. Daarna hebben de sporters samen met hun begeleiders naar de wedstrijd gekeken.

De kampioenenparade werd georganiseerd door Sportbedrijf Almelo en Heracles.

Artikel uit dagblad Tubantia (incl foto)

U55 bij American Tukkerday Vroomshoop

Tukkerday2018Op 8 september zijn wij aanwezig op de American Tukkerday in Vroomshoop. We zullen daar in ieder geval staan met onze slagkooij. Iedereen mag uiteraard een balletje slaan.

Kijk voor meer informatie op de site van American Tukkerday.

Pupillen Uitsmijters'55 kampioen

Ons pupillenteam behaalde afgelopen zaterdag het kampioenschap in de derde klasse. Tegen Robur/WSB uit Apeldoorn was een gelijkspel voldoende om in de competitie op de eerste plaats te eindigen, maar het werd een klinkende 14-7 overwinning. Voorzitter Tim Zitter reikte op het veld direct de verdiende beker en medailles uit aan het enthousiaste team, dat onder leiding staat van coach Margo Oude Bennink. Met flessen 'champagne' werd de prachtige prestatie uitbundig gevierd. De jeugd van de honkbalvereniging rijgt successen aaneen, want ook de aspiranten en junioren staan bovenaan in hun klasse.

Kampioen pupillen 2018 07 07 14 41 34  Uitsmijters Kampioenen 07072018 pupillen

Uitsmijters '55 nieuw postadres

Vanaf 01 juli 2018 is het postadres van Honk- en Softbalvereniging Uitsmijters '55 gewijzigd in:u55 logo

Postadres:
De Havik 65,
7609 EB Almelo
tel: 0648580071

 

Lekkage Kantine

Door de strengere vorstperiode deze winter is de watermeter gesprongen. Dit heeft veel wateroverlast veroorzaakt. Nadat Vitens de meter had vervangen bleken ook de gijsers van de douches te lekken. Deze zijn afgesloten, zodat er helaas niet warm gedouched kan worden. We gaan nog kijken of de gijsers te repareren zijn. Hoeveel schade er door het water is onstaan is nog niet geheel duidelijk. Doordat ook de stroom was uitgevallen kon de inhoud van de koelkasten in ieder geval weggegooid worden. 

Afgelopen zaterdag hebben een aantal mensen het complex weer toonbaar en gebruiksklaar gemaakt, op de douches na. Door de stormschade kantine lag overal op en rondom het veld nog dakisolatie materiaal.

Het zit ons ook niet echt mee!

Waterschade1 Waterschade2

Waterschade3 Waterschade4

Stormschade kantine

Tijdens de storm van 18 januari 2018 heeft ook onze kantine ernstige schade opgelopen. Het dak is bijna voor de helft omgeslagen. Dezelfde avaond is alles provisorisch  gerepareerd met dank aan Makkinga & Harzevoort Dak en Zinktechniek en G. Ruiter Bouwbedrijf. Eerst moet e.e.a. met de verzekering geregeld worden voor de reperatie kan beginnen. Hopenlijk is alles weer voor elkaar voor aanvang competitie.

 61167b07 018f 4537 85f5 7688f637fa8b

 

 

Geen extra geld voor honkbal

motiemarktDe Kans op een verplaatsing van honk- en softbalvereniging Uitsmijters '55 naar de accomodatie van voetbalclub La Premiere is er niet groter op geworden. Het college van B en W houdt de hand op de knip.

Zo begint het artikel afgelopen zaterdag 17 juni in de Tubantia. De hoop is nu gevestigd op de gemeenteraad die tijdens de motiemarkt op 10 juni in het gemeentehuis werd voorgelicht over de uitgewerkte plannen van U55. Ook werden de fracties door U55 uitgenodigd om de standpunten toe te lichten.

Lees onderstaand artikle uit de Tubantia. Klik erop om het te vergroten.

Geen extra geld honkbal

U55 Contact

Honk- en softbalvereniging Uitsmijters '55
KNBSB nr. 178
KvK: 40073214

Postadres:
De Havik 65,
7609 EB Almelo
tel: 0648580071
E-mail:

Sportveld:
Sportcomplex 't Maatveld 4,
7627 PB Bornerbroek (Almelo)
E-mail:

meer ....

U55 Facebook

U55 Tweets

U55 Nieuwsbrief

Abonneer je op de SHORT STOP

Powered by MailChimp

 
Ga naar boven